7 motive pentru care nu poti scapa de grasimea abdominala

grasime-abdominalaLumea iti spune adesea „ Arati foarte bine, dar parca ar trebui sa mai slabesti la burta. Fa si tu niste abdomene si gata”? Daca ar fi atat de simplu, probabil ca n-ar mai exista atatea studii despre dieta, atatea tipuri de exercitii si atatea povesti despre rolul emotiilor. Ca sa reusesti sa-ti duci planul la indeplinire, adica sa scapi de acea grasime abdominala care iti strica silueta, trebuie sa urmaresti cauzele.

De ce nu poti scapa de grasimea abdominala

1. Deficienta de magneziu

Organismul nostru are nevoie de magneziu pentru a sprijini mai mult de 300 de reactii chimice, inclusiv slabilizarea ritmului cardiac.  Tot el este cel care ajuta la mentinerea sau pierderea grasimii din corp, prin accelerarea nivelului de insulina. Daca vrei sa scapi de grasimea abdominala, fara sa-ti sacrifici coloana vertebrala executand sute de abdomene, atunci include in alimentatia ta cat mai multe legume verzi, fasole si nuci. Sau vorbeste cu medicul tau pentru a-ti recomanda anumite suplimente. Doza zilnica de magneziu recomandata pentru femeile sub 30 de ani este de 310 mg, iar pentru cele de peste 30, cel putin 320 mg.

2. Faci exercitii gresite de cardio

Exercitiile cardio de lunga durata si intensitate mica nu te vor ajuta s scapi de grasminea aceea incapatanata de pe abdomen. Incearca exercitii explozive, antrenamentele in intervale, cu pauze mici intre sesiuni. Problema jogging-ului este ca te va ajuta pe moment, dar apoi, pe masura ce metabolismul se va accelera, vei inceta sa mai pierzi din greutate. Inclusiv exercitiile cu greutati sunt mai bune, mai ales ca te vor ajuta sa arzi foarte multe calorii.

3. Esti prea stresata

Stresul ne face sa consumam mai multa mancare, dar declanseaza o stare de letargie in corp, care ne impiedica sa consumam caloriile. Incearca sa te detensionezi, indiferent care ar fi metodele: alergat, muzica, citit, plimbari, discutii, iesiri in oras,e tc. Exista o multime de optiuni.

4. Nu te poti abtine de la bauturile carbogazoase

Sucurile cabogazoase, impachetate frumos cu o gramada de calorii, sunt un dezastru cand vine vorba de diete, dar pana si cele fara calorii sunt daunatoare. Un studiu publicat in revista Obesity, in 2012, a dezvaluit faptul ca exista o legatura inter bauturile „cu bule” si cresterea in greutate, mai ales in zona abdominala. Cand vorbim despre versiunea indulcita, explicatiile sunt de prisos, dar cum ramane cu cea light? Este vorba despre simplul fapt ca organismul nu primeste nimic dulce, desi este „mintit” de gustul sucurilor dietetice. Asa ca vei ajunge sa consumi ceva dulce doar pentru a te multumi.

5. Consumi cereale procesate, nu integrale si nu asiguri necesarul de grasimi

O dieta bogata in cereale integrale schimba raspunsul organismului la insulina, grabeste arderea grasimilor, in special a celei viscerale, dar si a celei care se afla imediat sub piele si pe care o numim generic „celulita”. Grasimile nesaturate, asa cum am mai spus si aici, reduc grasimea abdominala. Incerarca avocado, susan, seminte de orice tip, unt de arahide, masline, etc.

6. Dieta ta contine o cantitate prea mare de sare

Daca te-ai simtit vreodata balonata dupa ce ai avut o masa satioasa si sarata, nu este doar fructul imaginatiei tale. Excesul de are din celulele sangelui intra in cele ale pielii si tocmai de aceea o potie de chipsuri te face sa arati mai pufoasa. Doza zilnica recomandata este de 2.300 mg sodiu pe zi. Daca ai sare pe masa, vei fi tentata sa mai adaugi din cand in cand. Mai bine ai inlocui-o cu un buchet de flori 🙂

Ti se pare ca mancare nu are un gust prea bun? Pune mai multe condimente si ierburi precum: boia, patrunjel, rozmarin, chimen, scortisoara, chili si o sa vezi ca o sa scapi de grasimea aia abdominala care iti da batai de cap.

7. Bei prea mult alcool

O spuneau bunicii, au demonstrat-o si studiile moderne: alcoolul creste pofta de mancare. Daca ai probleme cu grasimea de pe burta, cu atat mai mult trebuie sa fii atenta la cantitatea de alcool consumata, in special cand vine vorba de bere. Sa nu intelegi gresit, este bine sa consumi un pahar de vin, lichior sau orice altceva, o data pe zi, dar evita consumarea lor in combinatii cu sucurile carbogazoase, cum este cazul long drinks-urilor.

Multumim pentru vot!

2 Comments

  • Faceti tot ce spun astia in articol si tot n-o sa scapati de colaceii de pe burta… e garantat. Eu sunt una din multele persoane care a incercat deja …. fara rezultatul promis de acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate