5 obiceiuri alimentare care nu te lasa sa slabesti

obiceiuri alimentare

Obiceiuri alimentare “capcana”

Daca incerci sa dai jos cele cateva kilograme in plus si nu reusesti desi ai renuntat acum mult timp la paine si nu ai o dieta bogata in grasimi, s-ar putea ca unele obiceiuri alimentare carora nici nu le acorzi prea multa atentie  sa te tina in loc. Sunt greseli pe care fiecare dintre noi le face, chit ca ne dam seama sau nu, insa pentru a ajunge la silueta visata trebuie sa le eliminam, macar treptat.

Cele mai periculoase obiceiuri alimentare

1. Indulcitorii artificiali: daca aveai impresia ca folosind indulcitori artificiali vei slabi mai usor, mai gandeste-te o data… Consumul regulat de indulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul, poate conduce chiar la cresterea in greutate, deoarece sunt digerati mai greu si maresc nevoia organismului (si pofta) de dulce. Ce este recomandat sa faci daca obisnuiai sa consumi mult zahar? Incearca sa reduce cantitatea treptat, pentru a nu-ti supune organismul la schimbari bruste: saptamana aceasta  pune 2 lingurite in cafea in loc de 3, saptamana viitoare 1 si incearca sa folosesti, pe cat posibil, indulcitori naturali. Daca vrei sa afli mai multe despre zaharina si efectele ei daunatoare, click aici.

2. Sucurile (carbogazoase): de fiecare data cand iti cumperi o cutie de suc, imagineaza-ti ca mananci 10 lingurite de zahar. Bauturile racoritoare din comert sunt, practic, dulciuri lichide, deci sa nu-ti inchipui ca daca ai renuntat la ciocolata dar vei continua sa-i furnizezi organismului tai astfel de calorii lichide, vei reusi sa slabesti. Una dintre primele conditii pentru a scapa de kilogramele in plus este sa elimini orice urma de bauturi racoritoare (cu exceptia sucurilor naturale) si sa le inlocuiesti, spre exemplu, cu apa cu zeama de lamaie sau de portocala.

3. Saritul peste mese: desi saritul peste mese poate parea o strategie de succes, de fapt este una dintre cele mai mari greseli, conducand rapid la cresterea in greutate. Singurul lucru pe care il vei obtine in afara de satisfactia de moment a eliminarii unei mese importante va fi incetinirea metabolismului si un consum si mai mare de calorii la masa ulterioara, deci fa din mancatul regulat un obicei sanatos si tine aproape gustari usoare si bogate in fibre cum ar fi iaurtul, cerealele integrale, fructele sau legumele proaspete.

4. Gustarile irationale: ce faci atunci cand te uiti la un film sau lucrezi concentrata? Rontai! Si chiar daca ai impresia ca un pumn de biscuitei, 1-2 bombonele de ciocolata sau o punga de pufuleti nu conteaza atat de mult, acestea pot fi cele care nu doar ca nu-ti permit sa slabesti, dar te si ingrasa. Recomandat nu este sa elimini brusc orice fel de gustare, ci sa incerci sa nu ai prin preajma portii mari pentru ca mana ta se va intinde catre ele in mod… natural si spala-te pe dinti dupa fiecare masa pentru a te descuraja din a mai rontai fara sens.

5. Pofta nebuna de dulce: o cunoastem foarte bine, ne “viziteaza” pe toti din cand in cand si este urmata, indeaproape, de acel sentiment de vina atat de chinuitor. Si totusi, nu este recomandat sa ne abtinem, pentru a nu amplifica pofta, ci sa avem pe aproape o bucatica de ciocolata neagra, cu un continut de cel putin 70% cacao. Se pare ca aceasta ar conduce rapid la domolirea poftei de dulce si chiar de sarat. O alta strategie ar fi adaugarea unui varf de lingurita de scortisoara in cafea, in iaurt sau in alte gustari deoarece aceasa nu doar ca este foarte sanatoasa, dar ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si potoleste rapid pofta de dulce.

Obiceiuri alimentare gresite, intre tine si silueta visata

obiceiuri alimentare
O alta greseala este aceea de a te baza exclusiv pe suplimentele de vitamine si minerale intr-o dieta; desigur, acestea te ajuta sa-ti mentii sanatatea si frumusetea, insa incearca sa apelezi in primul rand la sursele naturale, legume si fructe proaspete, surse bogate de antioxidanti.

Eu iti doresc mult succes in incercarea de a renunta la astfel de obiceiuri alimentare nesanatoase si vei vedea cum, in scurt timp, te vei bucura de rezultate cat se poate de vizibile!

Multumim pentru vot!

1 Comment

  • Asa cum s-a specificat a apela la indulcitori dar si la diverse forme de vitamine sau minerale (doar la ele) este … nepotrivit. Este o capcana. Dar eu as vrea sa ne oprim putin si asupra altui obicei. Acela de a neglija alimentatia si de a apela foarte mult la suplimente atunci cand avem nevoi nutritionale mari pt ca facem efort fizic intens. In aceasta situatie sunt si culturistii. Cred ca este o gresala la fel de mare ca cele descrise in articol ,aceea de a aplela la suplimente mai mult decat la o alimentatie completa. Eu stiu ca multi cred ca daca pun ceva muschi scheletici sunt tari. Dar se insala …. Eu sunt unul dintre cei care nu a cazut in aceasta capcana , dar cred ca incepatorii din zilele noastre o fac adesea. Si este o mare eroare. Deci apelati la suplimente doar pt a suplimenta cumva ceea ce nu puteti lua din alimente dar nu le inlocuiti intre ele. Nu este bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate