Orez cu legume si stafide

orez cu stafide

Orez cu legume si stafide

Dupa atata mancare grea de Craciun, merge ceva usor, proaspat si aromat!

Portii: 6

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

1 cana de orez alb cu bobul lung

2 tulpini de telina, tocate fin

1 ardei rosu mic, tocat

2 cepe verzi, taiate marunt

½ ceasca de stafide

⅔ ceasca de caise uscate, taiate in bucatele

⅓ ceasca de migdale, usor prajite

1 lingurita de ulei de masline

1 lingurita de zeama de lamaie

1 lingurita de otet de vin alb

1 lingurita de praf de curry

⅔ lingurita de zahar pudra

Mod de preparare:

1. Fierbe orezul, apoi scurge-l si trece-l printr-un set de apa rece. Scurge-l din nou.

2. Adauga telina, ardeiul, ceapa, stafidele, caisele si migdalele peste orez, intr-un castron mare.

3. Combina uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul, praful de curry si zaharul pudra, sare si piper dupa gust, intr-un borcanel cu capac si agita pana la omogenizare.

4. Adauga sosul peste orezul cu legume si amesteca usor.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 270, Proteine 4.9g, Fibre 3.4g, Carbohidrati 46.6g, Grasimi 6g (Saturate 0.7g).

Multumim pentru vot!

1 Comment

  • O modalitate excelenta de a pregati orezul. Migdalele si uleiul de masline asigura grasimile sanatoase de care avem nevoie. Dupa o dieta grea specifica sarbatorilor este bine venit sa consumi asa ceva. In perioada de masa musculara se poate adauga acest fel insotit de peste facut pe grill. Eventual curcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate