In ce parti ale corpului slabim cel mai greu si de ce

parti ale corpului

Parti ale corpului… „incapatanate”

Tii regim, incerci sa faci cat mai multa miscare (chiar daca nu mergi la sala, ai renuntat la lift, la masina personala si chiar iesi la alerga din cand in cand), si tot degeaba! Exista parti ale corpului care pur si simplu nu vor sa raspunda eforturilor tale, in timp ce altele cunosc imbunatatiri de la zi la zi.

Nu te ingrijora, toti trecem prin aceeasi situatie. Desigur, exista diferente ce tin de genetic, dar si de aspecte mai grave pe care probabil ca nu le ai in vedere…

In ce parti ale corpului slabim cel mai greu, in functie de sex

Intr-un articol precedent am vorbit despre cine slabeste mai usor si de ce – barbatii sau femeile, insa un alt aspect important este si din ce parti ale corpului reusim sa eliminam intr-un timp mai scurt stratul adipos in exces.

In general, femeile supraponderale tind sa acumuleze grasime in special in zona soldurilor si a coapselor, obtinand „un corp in forma de para”, in timp ce in cazul barbatilor supraponderali depunerile se acumuleaza in special in zona mediana, forma corpului lor fiind una „de mar”. Desigur, am intalnit si femei care se luptau din rasputeri cu stratul adipos abdominal sau barbati care nu puteau elimina grasimea din partea inferioara a corpului, depinde foarte mult si de factori genetici.

Insa, ceea ce poate constitui o veste proasta pentru multi dintre noi este aceea ca nu poti slabi exclusiv in anumite parti ale corpului. Exista, bineinteles, exercitii specializate pentru anumite zone, insa acestea vizeaza in special tonifierea, iar slabirea se realizeaza in toate zonele corpului.

Multe persoane fac greseala de a considera ca abdomenele, spre exemplu, sunt ideale pentru inlaturarea stratului adipos de pe abdomen, insa aceastea vizeaza in primul rand masa musculara, nu inlaturarea grasimii.  Cardio si exercitiile cu greutati sunt modalitati excelente de a slabi frumos si uniform.

Pari ale corpului dificile: de ce slabesti foarte greu in zona mediana

In jur de 90% din stratul adipos abdominal este reprezentat de grasimea subcutanata, adica cea aflata sub piele. Acumularea grasimii viscerale, adica cea cu adevarat periculoasa, care creste semnificativ riscul de boli cardiovasculare, diabet, cancer colonorectal, sindrom metabolic  sau astm creste odata cu varsta, si poate fi detectata destul de simplu: daca  greutatea ta creste, insa grasimea se depune doar in zona mediana, este foarte posibil sa fie vorba despre garsime viscerala.

Bineinteles, este vital sa consulti un medic daca banuiesti ca problema ta este grasimea viscerala, nu cea subcutanata. Miscarea (150 minute de exercitii aerobice la o intensitate moderata/ saptamana daca esti incepator) si o dieta saraca in grasimi saturate si trans (dar consistenta in grasimi mononesaturate) te va ajuta sa diminuezi acest risc asupra sanatatii tale.

De asemenea, este esential sa reduci nivelul de stres din viata ta! In perioade suprasolicitante, stresante, cortizolul este eliberat in cantitati mari in corp, ceea ce conduce si la depunerea de grasime viscerala.

Tu in ce parte a corpului slabesti cel mai greu?

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate