Pate din ciuperci

pate din ciuperci

Acest pate vegetal din ciuperci este un aperitiv gustos si satios, nemaipomenit cu paine prajita si asezonat cu rondele de ceapa.

Ingrediente pate din ciuperci

Timp de preparare: 25 minute

  • 3 linguri de masline extra-virgin;
  • 2 cepe tocate;
  • ½ kg de ciuperci taiate in felii groase;
  • 2 linguri de salvie;
  • ¼ lingura sare;
  • 3 linguri de vin sherry;
  • ¼ lingurita de piper macinat;
  • 100g nuci;
  • 50g parmesan;

Mod de preparare pate din ciuperci

  1. Soteaza ceapa intr-o lingurita de ulei incins in prealabil.
  2. Cand capata culoare translucida, adauga ciupercile si gateste-le pana cand sucul lor scade.
  3. Adauga salvia tocata marunt, sarea si piperul si mai amesteca pentru inca doua minute, apoi adauga si vinul si asteapta sa se evapore.
  4. Pune amestecul intr-un blender, adauga 2 linguri de ulei de masline, nucile si parmesanul. Blenduieste amestecul pana cand devine o pasta omogena (in jur de 30 de secunde).

Sfat: Pentru o aroma mai puternica si mai placuta, prajeste nucile intr-o tigaie mica, la foc mediu sau mic, amestecand incontinuu timp de 2-4 minute.

Pofta mare!

Sursa: www.eatingwell.com

2/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate