Site-ul nostru folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru poate include și cookie-uri de la terțe părți, cum ar fi Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Utilizând site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Am actualizat Politica noastră de Confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe buton pentru a verifica Politica noastră de Confidențialitate

Piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

piept de pui cu sos de lamaie

Ingrediente piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 9 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • coaja de lamaie (de la 2 lamai);
  • 2 linguri de zeama de lamaie;
  • 2 lingurite de oregano;
  • 1 lingurita de cimbru proaspat, maruntit;
  • 4 bucati de piept de pui;
  • sare si piper;
  • 1 lamaie;

Mod de preparare piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

  1. Preincalzeste cuptorul la 200℃.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu.
  3. Adauga usturoiul in uleiul incins si gateste-l timp de un minut, fara a permite sa capete o culoare maronie.
  4. Ia tigaia de pe foc, adauga vin, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oregano, cimbru si 1 lingurita de sare.
  5. Adauga amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  6. Asaza bucatile de piept de pui peste sosul de lamaie, si presara-le cu sare si piper.
  7. Taie o lamaie in 8 bucati si asaza-le printre bucatile de piept de pui.
  8. Pieptul de pui se lasa la cuptor, la foc mediu, pana cand carnea este patrunsa.

Pofta mare! 

Sursa: http://www.foodnetwork.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate