Piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

piept de pui cu sos de lamaie

Ingrediente piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 9 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • coaja de lamaie (de la 2 lamai);
  • 2 linguri de zeama de lamaie;
  • 2 lingurite de oregano;
  • 1 lingurita de cimbru proaspat, maruntit;
  • 4 bucati de piept de pui;
  • sare si piper;
  • 1 lamaie;

Mod de preparare piept de pui cu sos de lamaie si ierburi aromatice

  1. Preincalzeste cuptorul la 200℃.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu.
  3. Adauga usturoiul in uleiul incins si gateste-l timp de un minut, fara a permite sa capete o culoare maronie.
  4. Ia tigaia de pe foc, adauga vin, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oregano, cimbru si 1 lingurita de sare.
  5. Adauga amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  6. Asaza bucatile de piept de pui peste sosul de lamaie, si presara-le cu sare si piper.
  7. Taie o lamaie in 8 bucati si asaza-le printre bucatile de piept de pui.
  8. Pieptul de pui se lasa la cuptor, la foc mediu, pana cand carnea este patrunsa.

Pofta mare! 

Sursa: http://www.foodnetwork.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate