Cel mai eficient tip de program de antrenament?

program de antrenament

Cum sa gandesti un program de antrenament

Stiu, esti plina de elan, in special daca tocmai ti-ai facut abonament la sala sau te-ai hotarat sa dai jos surplusul de grasime. Si esti decisa sa nu pierzi nicio clipa la sala, astfel incat cele cateva zeci de minute petrecute acolo seamana mai mult cu un test de rezistenta fizica, decat cu un program de antrenament eficient.  Eu propun sa iei o pauza si sa-ti tragi sufletul, mai ales pentru ca acest lucru te va ajuta sa cresti arderea grasimilor intr-un timp mai scurt!

Un program de antrenament eficient, pentru cei mai ocupati…

Interval Training sau antrenamentul pe intervale presupune ca, in cadrul unui program de antrenament, sa alternezi rundele de exercitii intensive cu runde de exercitii mai calme, relaxante,  proportia  optima fiind de 2:1 sau de 3:2.

Conform unui studiu realizat pe femei cu varste cuprinse intre 22 si 65 ani, citat de Naturalnews.com, acest tip de antrenament poate creste arderea grasimilor cu 36%, indiferent de conditia fizica a unei persoane. Se pare ca explicatia tine de raspunsul hormonal determinat, de accelerarea semnificativa a metabolismului pe o durata lunga, dupa incetarea antrenamentului  (pana la 48 ore)  si de faptul ca acest tip de antrenament se pare ca diminueaza senzatia de foame de-a lungul intregii zile.

Iata cum ar trebui sa arate un mini-antrenament bazat pe Intreval Training: 3 minute de incalzire, 30 secunde de alergare la intensitate maxima, urmate de 1 minut de alergare lejera si 3 minute de mers, de relaxare.

De asemenea, recomandat este sa faci 2-3 sesiuni de antrenament de acest tip pe saptamana, iar o sesiune sa nu depaseasca 40 minute.

De asemenea, trebuie sa stii ca pe langa beneficiile vizibile ale acestui tip de antrenament, Interval Training este extraordinar de benefic pentru sanatatea plamanilor, pentru buna oxigenare a organismului si pentru o inima puternica si rezistenta, cu o capacitate mai mare de pompare a sangelui.

Program de antrenament, in functie de starea de sanatate

program de antrenament
Totusi, daca ai probleme cu inima sau diverse afectiuni cardiovasculare, este indicat sa consulti un medic inainte sa iti alcatuiesti programul de antrenament bazandu-te pe Interval Training, datorita perioadelor scurte ce presupun un efort destul de mare. De asemenea, daca organismul tau nu este obisnuit cu efortul fizic, n-ar fi rau sa maresti durata sau numarul de perioade constand in exercitii lejere, macar pentru inceput.

4.3/5 - (10 votes)

2 Comments

  • Asa e, asta vreau sa spun si eu, produsele Danone sunt cmchiie, nu sunt sanatoase, comparati-le va rog cu iaurturile romanesti facute la Sf.Gheorghe sau Braila ca nu pot da nume.Inteleg ca te platesc pt reclama dar totusi gandeste-te ca promovezi o minciuna, citeste etichetele produselor pe care le cumperi si nu promova ceva chimic ca natural. Sper sa publici comentariul meu chiar daca e incomod.

  • Este foarte bun acest tip de antrenament! Il practic de 2 ori pe saptamana si ma simt foarte bine, chiar daca nu vreau neaparat sa slabesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate