- Publicitate -Magazin Online Suplimente Nutritive
Home Retete sanatoase Salata de ciuperci si sparanghel

Salata de ciuperci si sparanghel

0
680

Salata de ciuperci cu sparanghelSalata de ciuperci si sparanghel

Numar portii: 4

Timp de pregatire: 25 minute

Timp de gatit efectiv: 20 minute

 

Ingrediente:

O felie de paine integrala, taiata cubulete

4 lingurite parmezan ras

1/3 cana + doua lingurite ulei de masline

½ lingurita sare de buna calitate, mazarata, fara aditivi

Piper negru proaspat macinat

2 linguri salota tocata (ceapa mai mica, alungita, mai putin iute)

2 linguri otet balsamic

2 linguri sos de soia redus in sodiu

2 linguri frunze de cimbru proaspat, taiate marunt, sau un varf de cutit de cimbru uscat

700 g sparanghel subtire, curatat

3 cani ciuperci Cremini (ciuperci italienesti, maro) curatate si taiate felii

5 cani salata verde

2 oua fierte tari, decojite si taiate marunt

 

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 450 grade. Intr-un masina de tocat, adauga bucatelele de paine si transorma-le in firimituri mari, pufoase. Transfera-le apoi intr-un bol mediu, adauga parmezanul, 2 lingurite de ulei de masline si amesteca. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  2. Amesteca intr-un bol mic uleiul ramas, salota, otetul, sosul de soia, cimbrul si un varf de cutit de piper negru. Tocmai ai obtinut sosul pe care-l vei folosi mai departe.
  3. Imprastie sparanghelul uniform pe doua tavi de copt. Stropeste-o pe fiecare in parte cu 2 linguri din sosul obinut; agita-le pentru uniformizare.
  4. In alt bol de dimensiune medie, amesteca ciupercile cu 2 linguri de sos. Imprastie ciupercile uniform peste sparanghel. Lasa tavile la cuptor timp de 10 minute
  5. Agita tavile cu sparanghel si ciuperci pentru a absorbi zeama pe care si-au lasat-o si presara firimiturile de paine uniform in fiecare tava. Lasa tavile in cuptor inca 8-10 minute sau pana cand legumele sunt fragede si firimiturile de paine maronii.
  6. Intr-un alt bol, amesteca salata verde cu doua linguri de sos. Aseaza salata pe un platou. Aduga deasupra sub forma unei gramezi sparanghelul cu ciupercile, presara bucatelele de ou si serveste! Tocmai ai terminat de pregatit cina!

 

NO COMMENTS

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SFATURI GRATUITE IN EXCLUSIVITATE

Introdu adresa ta de email mai jos pentru a primi gratuit ultimele articole si promotii de pe topfitness.ro.

Te-ai abonat cu succes!