Varza de Bruxelles la cuptor cu bacon si mere

0
312
Varza de Bruxelles la cuptor cu bacon si mere

Mancarurile la cuptor au reputatia de a fi considerate greu de preparat. In primul rand, iti ia mult timp sa pregatesti felul de mancare, iar in al doilea rand, trebuie sa il lasi destul de mult timp la o anumita temperatura in cuptor pentru a se face. Nu si cand e vorba de mancarea recomandata astazi, si care vine direct de la creatoarea site-ului Liv Lang & Prosper, Liv Langdon si de la unul dintre specialistii site-ului BornFitness.

Acest fel de mancare contine varza de Bruxelles care este bogata in fibre, glucozinolati si vitamina B, bacon, si mere. O combinatie interesanta si sanatoasa.

Ingredientele necesare sunt:

Varza de Bruxelles

  • 900 g de varza de Bruxelles;
  • un mar;
  • un sfert de cescuta de migdale taiate feliute;
  • 3 fasii de bacon;
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin;
  • jumatate de lingurita de sare de Himalaya;
  • jumatate de lingurita de praf de usturoi;
  • un sfert de lingurita de piper.

Instructiuni:

  • Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
  • Spala verzele si taie-le in jumatati.
  • Spala marul si taie-l in bucatele (nu trebuie sa aiba o anumita forma).
  • Taie si bacon in bucati mai mici, nu foarte mici.
  • Amesteca tot ce ai taiat pana acum intr-un bol si adauga uleiul de masline, praful de usturoi, sarea si piperul. Lasa-le putin sa isi traga aromele de la unele la altele, apoi pune toate ingredientele intr-o tava la cuptor.
  • In principiu, dureaza in jur de 35-40 de minute pana ce varza se rumeneste. Cand pare mai crocanta la aspect, e momentul sa torni migdalele feliate peste compozitia de la cuptor si sa mai lasi 5 minute.
  • Iti poti da seama ca mancarea este facuta cand si migdalele, la randul lor, devin maronii.
  • Se serveste calda.

Varza de Bruxelles cu bacon si mere

Daca te intereseaza si informatiile nutritionale despre aceasta reteta, afla ca o portie din aceasta mancare (se considera ca reteta de mai sus este pentru 8 portii mici) are 73 de calorii, 1 g de grasimi, 5 g fibre, 12 g carbohidrati si 4 g proteine. Daca esti la vreo cura de slabire sau urmezi un anumit regim alimentar, verifica cu nutritionistul inainte daca iti este permis sa mananci bacon (ingredientul care nu este permis in multe cure) sau orice alt ingredient din reteta, pentru a nu avea probleme.

Pofta buna!

Varza de Bruxelles la cuptor cu bacon si mere
5 (100%) 1 vot(uri)

Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.