Burgerul de somon, o alternativa la burgerul traditional

Toata lumea adora burgerii si nu mai e niciun secret pentru nimeni ca de la fast food-urile banale de pe strada si pana la restaurantele cele mai cool, burgerii de toate felurile sunt printre cele mai comandate feluri de mancare, fie ei cu carne de vita sau cu carne de pui. Insa uneori e de-a dreptul minunat sa ne mai abatem de la calea traditionala, carnivore, si sa cream ceva care este la fel de savuros si de placut ca un burger cu carne, dar care sa se poata incadra foarte simplu in dieta oricui.

somon file

Burgerul de somon

De ce nu am incerca burgerul cu somon?! Este bogat in proteine si in grasimi sanatoase, iar combinat cu aromele potrivite este in continuare incredibil de delicios.
Daca iti place sushi vei adora aceasta reinterpretare a retetei traditionale de burger cu somon, ideal pentru acumularea de masa musculara, eliminarea grasimii dar si pentru nutritia generala.
Atentie la alergii daca ai probleme cu soia (din sos) si cu ouale.
Reteta este absolut ideala si pentru adeptii dietei paleo, daca decizi sa rentunti la chifla.
In plus, ea poate fi tramsformata si in reteta vegetariana. Daca esti unul dintre vegetarienii care mananca peste, reteta ti se potriveste perfect. Daca nu mananci nici peste, atunci sfatul meu este sa inlocuiesti somonul cu un mix de 250 de grame de ciuperci, o conserva de linte si o ceapa mare. Dupa care, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi indicatiile de mai jos.
Timpul necesar pentru preparare este de 12 minute.
Timpul necesar pentru gatire este de 15 minute.

Burgerul de somon – ingrediente necesare

  • 500 grame de file de somon fara piele, taiat bucati
  • 2 oua mari
  • 2 catei de usturoi, taiati mic
  • 2 lingurite sos de soia cu continut redus de sare
  • ½ lingurita de ulei de susan negru
  • 2 fire de ceapa verde, taiate
  • 4 linguri de ghimbir murat
  • 2 linguri de seminte de susan prajite
  • Foi de salata sau chifle la alegere

Mod de preparare al burgerului de somon

Intr-un procesor de alimente, pune laolalta somonul, oul, usturoiul, sosul de soia, uleiul, ceapa si 2 linguri din cantitatea de ghimbir. Nu exagera cu taiatul pentru ca risti sa nu mai ai niste bucatele suculente de peste si textura clasica de burger a produsului finit, ci mai degraba un piure de somon.
Daca nu ai procesor de alimente, sau nu esti sigur ca reusesti sa te opresti la timp din taiat astfel incat sa obtii textura ideala, poti lucra si la mana bucatile de somon, taindu-le fin si amestecandu-le cu restul ingredientelor. Rezultatul va fi un amestec mai greu putin de manevrat, dar la final vei obtine o chiftea bine legata, aerata, in care vei simti bucatelele de somon la fiecare inghititura.
Formeaza apoi patru chiftele de dimensiuni egale (aproximativ 7,5 cm diametru). Adauga seminte de susan deasupra.
Unge o tigaie mare non aderenta cu spray pentru gatit si incalzeste la temperatura medie.
Pune chiftelele cu semintele de susan in jos, in tigaie. Gateste pentru 5 minute, dupa care intoarce pe partea cealalta si gateste pentru inca 5 minute, sau pana consideri ca este gata.

Burgeri de somon
Foloseste frunzele de salata ca baza sau pur si simplu ia niste chifle traditionale, pentru ca, orice s-ar spune, painea ramane un aliment absolut delicios, iar burgerii fara paine isi pierd din farmec. Adauga cele doua linguri de ghimbir care ti-au mai ramas, cu rol de garnitura.
Daca iti doresti un burger de somon perfect, atentie la timpul de gatire! Cu totii ne dorim sa avem in farfurie un burger fin si delicat, cu o crusta usor rumenita, si un interior gatit mediu, suculent, foarte bine asezonat. Nu exagera cu gatitul daca nu vrei sa ai parte in schimb de burgerul mereu fad, excesiv de tare, cauciucat si uscat pe care il gasesti in majoritatea restaurantelor sau fast food-urilor care servesc aceasta reteta. Pestele nu are nevoie de un timp foarte lung pentru gatire, asadar nu trebuie decat sa te rezumi la timpii recomandati mai sus.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate