6 exercitii pentru mobilitate usoare, pentru acasa

0
13511

exercitii pentru mobilitate

Exercitii pentru mobilitate, esentiale in fitness

Mobilitatea, ca si forta sau rezistenta, este una dintre componentele de baza ale fitness-ului. Nu de putine ori am vazut in sala de fitness persoane care executa “semiexercitii”, tocmai din cauza lipsei mobilitatii.

Mobilitatea este o calitate motrica importanta in foarte multe sporturi, dar si in fitness. O mobilitate buna duce la o executie corecta a exercitiilor, dar determina modificari si in simplul mers sau in tinuta fiecarei persoane. De aceea, in acest articol iti propun cateva exercitii de mobilitate, pe care le puteti executa acasa.

Cum putem imbunatati mobilitatea corpului nostru? Exercitii de mobilitate usoare

Exista foarte multe metode de dezvoltare a mobilitatii, dar cele mai utilizate sunt:

Stretchingul

Stretchingul utilizeaza mijloace pasive (acestea sunt exercitiile in care actiunea de intindere se realizeaza datorita interventiei unor forte externe, reprezentate de gravitate, partener, greutatea segmentelor sau forta proprie), cu focusare pe efectul acestora asupra articulatiilor, muschilor si tendoanelor.

Antrenamentul de stretching se poate desfasura dimineata sau seara, la inceputul sau la sfarsitul fiecarui antrenament, si nu necesita calitati fizice deosebite. Foarte multe persoane adopta acest tip de antrenament, eficient nu doar in ceea ce priveste dezvoltarea mobilitatii, ci si pentru intinderea si relaxarea musculaturii.

– Circuitul

Desi este o metoda specifica dezvoltarii fortei, circuitul castiga tot mai mult teren atunci cand vine vorba despre dezvoltarea mobilitatii articulare. Inainte de a incepe aceste exercitii pentru mobilitate, incearca sa faci o incalzire de 5 minute (alergare usoara pe loc sau la banda).

Exercitiul 1: fandare inainte pe piciorul drept/ stang cu arcuire (2 serii x 20 arcuiri)

exercitii pentru mobilitate

Exercitiul 2: fandare laterala pe piciorul drept/ stang cu arcuire (2 x 20)

exercitii pentru mobilitate

Exercitiul 3: extensia trunchiului cu bratele sus si aplecarea trunchiului inainte din asezat departat (2 x 20); este bine ca la sfarsitul fiecarei serii sa mentineti pozitia 30-40 secunde

exercitii pentru mobilitate

Exercitiul 4: balansul piciorului drept/ stang lateral inainte din culcat pe spate (3 x 15)

exercitii pentru mobilitate

Exercitiul 5: balansul piciorului drept/ stang lateral din asezat lateral (3 x 15)

exercitii pentru mobilitate

Exercitiul 6: balansul piciorului drept/ stang inapoi din asezat in genunchi (3 x 15)

exercitii pentru mobilitate

Ultimele 3 exercitii se executa fara pauza intre serii. Incearca sa mentii piciorul sus 30-40 secunde la sfarsitul fiecarui exercitiu.

Rezultatele vor aparea, dar este nevoie de rabdare si perseverenta. Spor!

Mihaela Rasca

Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.