De ce ar trebui sa ridici greutati in fitness?

greutati

Ridicarea de greutati in fitness te face mai puternic!

Daca mergi la sala si nu ai un antrenor personal,  probabil ultimul lucru pe care il faci este sa ridici greutati in fitness. Stiu, exista aparate mult mai distractive, iar tu esti focusat pe anumite parti ale corpului, insa ridicarea de greutati in fitness prezinta beneficii majore atat in ceea ce priveste aspectul corpului, cat si sanatatea generala si te ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele mai repede si mai usor.

Ridicarea de greutati in fitness – de ce este importanta?

Este adevarat… e mai dificil sa ridici greutati decat sa faci alte activitati la sala, insa tocmai aici e secretul: ridicarea de greutati in fitness ne pune muschii sub o presiune care are ca rezultat imediat slabirea lor. Insa raspunsul natural al corpului este “reconstruirea” muschilor, pentru ca ei sa fie pregatiti pentru o incercare de acelasi gen, in viitor.

Greutatea pe care ar trebui sa o ridice fiecare individ depinde de nivelul prezent de putere, de obiectivele personale si de sanatatea fizica. In general, nivelul de intensitate al acestui exercitiu trebuie sa fie suficient de mare pentru a alerta corpul ca trebuie sa faca “imbunatatiri” la nivelul muschilor, iar gradul de intensitate trebuie sa fie din ce in ce mai ridicat pentru a nu lasa corpul sa se obisnuiasca si sa…leneveasca. Asadar, ridicarea de greutati in fitness creste rezistenta generala a corpului, marind performanta oricarei activitati sportive pe care o intreprinzi.

Beneficii ale ridicarii de greutati in fitness

Ridicarea de greutati in fitness mareste masa musculara, aceasta nu este o noutate pentru nimeni. Dar efectele maririi masei musculare se traduc in schimbari pentru intregul corp. In primul rand, prin aceasta activitate iti intaresti metabolismul, determinand astfel o mai mare viteza a tuturor reactiilor chimice din corp.

Pe termen lung, beneficiile ridicarii de greutati in fitness sunt scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, deci un risc mai mic asociat bolilor de inima. Mai mult, aproape toate efectele fizice ale imbatranirii pot fi incetinite printr-un antrenament bazat pe forta pentru ca, in timp, muschii tai se deterioreaza, oasele si ligamentele se slabesc si postura generala are de suferit….

Ridicarea de greutati in fitness – rezistenta generala crescuta

Un antrenament care implica ridicarea de greutati in fitness actioneaza ca un reminder pentru corpul tau, transmitandu-i faptul ca aceste tesuturi inca sunt folosite si necesita o rezistenta mare. Riscul osteoporozei va fi drastic diminuat, tendoanele si ligamentele vor fi intarite, iar corpul isi va construi o adevarata fundatie pentru o postura dreapta pentru foarte multi ani.

Prin ridicarea de greutati in fitness, corpul tau va deveni mai rezistent in fata accidentelor de orice tip, de la intinderi la rupturi de oase sau tesuturi. De asemenea, ea este extrem de importanta mai ales pentru cei care-si petrec foarte mult timp stand jos, in fata calculatorului, determinand astfel muschii sa se adapteze la imprejurari, adica sa-si piarda forta si flexibilitatea.

Ridicarea de greutati in fitness…fara riscuri

greutati
Un aspect de care trebuie sa tii cont legat de ridicarea de greutati in fitnesseste ca ea trebuie sa vizeze toate partile corpului si toate grupele de muschi, pentru ca omiterea unor muschi de baza inseamana o dezechilibrarea fizica; de exemplu, antrenandu-ti doar bicepsii si abdomenul poti capata o postura…aplecata a corpului.

In concluzie, ridicarea de greutati in fitness poate face minuni asupra corpului si sanatatii tale, dar aceasta trebuie realizata atent si cu o indrumare profesionista, cel putin la inceput. Succes!

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate