Mere coapte umplute cu mascarpone, scortisoara si fulgi de cocos

mere coapte umplute cu mascarpone

Ingrediente mere coapte umplute cu mascarpone, scortisoara si fulgi de cocos

  • 50 g fulgi de cocos;
  • 300 ml apa;
  • 3 mere, taiate pe jumatate si cu miezul indepartat;
  • 1 lingura si ½ de unt rece, taiat in 6 felii egale;
  • 250 g mascarpone;
  • 1 lingura si ½ sirop de artar;
  • ½ lingurita scortisoara;
  • ½ lingurita esenta de vanilie;
  • ½ lingurita nucsoara;

Mod de preparare mere coapte umplute cu mascarpone, scortisoara si fulgi de cocos

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  2. Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, presara fulgii de cocos si coace-i pana cand capata o culoare usor aramie. Cand sunt gata, pune-i deoparte si lasa-i sa se topeasca.
  3. Asaza merele in tava pentru copt, pune cate o feliuta de unt in fiecare jumatate si presara scortisoara deasupra.
  4. Introdu tava la cuptor si lasa la copt timp de 30 de minute.
  5. Intre timp, amesteca mascarpone, sirop de artar, scortisoara, esenta de vanilie si nucsoara.
  6. Scoate merele din cuptor, adauga amestecul cu mascarpone si fulgii de cocos in fiecare jumatate.

Se servesc calde. Pofta mare! 🙂

Sursa: https://www.joyfulhealthyeats.com

3.5/5 - (2 votes)

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate