Salata de sfecla rosie, morcovi si branza de capra

salata de sfecla morcosi si branza de capra

Ingrediente salata de sfecla rosie, morcovi si branza de capra

  • 1 kg sfecla rosie;
  • 1 kg sfecla alba/aurie;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 3 catei de usturoi;
  • 300g morcovi;
  • 1 ceapa rosie;
  • 300g branza de capra;
  • 1 lingura otet;
  • sare si piper;

Mod de preparare salata de sfecla rosie, morcovi si branza de capra

  1. Preincalzeste cuptorul la 250°C.
  2. Curata si taie sfecla si morcovii.
  3. Intr-un vas incapator adauga sfecla si morcovii, 6 lingurite de ulei de masline si usturoiul tocat marunt. Asezoneaza amestecul cu sare si piper.
  4. Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si transfera legumele. Introdu tava la cuptor si lasa legumele sa se coaca timp de 35 de minute.
  5. Amesteca otetul, 1 lingura de ulei de masline si jumatate de ceapa tocata marunt. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga branza de capra data pe razatoare.
  6. Soteaza cealalta jumatate de ceapa intr-o lingura de ulei de masline, dupa care adauga legumele coapte si mai gateste 1-2 minute.
  7. Peste acest amestec se adauga dressingul obtinut din branza de capra, ulei de masline si otet.

Se serveste ca atare sau ca garnitura. Pofta mare! 🙂

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate