Mic dejun sanatos reinventat: oua in viteza

O reteta plina de proteine care te scapa de grija de a sta sa gatesti la prima ora a diminetii.
Daca esti la fel ca majoritatea oamenilor obisnuiti, un plan alimentar bun pare componenta esentiala a ecuatiei tale dietetice sanatoase… Cu alte cuvinte atu-ul care te va scapa de acele momente cand, la 7 dimineata, te invarti in loc fara sa ai nici cea mai vaga idee ce sa pregatesti pentru micul dejun.

Desi saritul peste micul dejun NU este o cale sigura de a-ti distruge planul alimentar, pentru cei mai multi dintre noi un mic dejun de proasta calitate poate fi prima piesa dintr-un domino care duce la o zi de alimentatie frustranta.

La ce bun sa ai un plan daca nu este unul realist si usor de urmat? Asadar, haideti sa facem ceva sa schimbam asta!

Stim cu totii ca viata se intampla pur si simplu, fara sa ne intrebe daca suntem sau nu pregatiti. Majoritatea noastra nu avem destul timp dimineata pentru a pregati mic dejunuri sanatoase si satioase, asa ca in general mancam cate un baton procesat, un toast sau uneori nimic.

Un mic dejun usor de mancat inseamna sa nu fie nevoie sa apelezi la vointa, sa nu trebuiasca sa te grabesti si, probabil cel mai important, sa nu fie necesar sa transpiri si astfel sa iti incepi ziua intr-un mod frustrant.

Aceasta reteta usoara de oua ofera doua motive foarte bune sa o incerci: primul motiv este acela ca are un gust excelent, iar al doilea motiv imbatabil este ca nu trebuie sa o prepari dimineata! O poti pregati oricand si poti manca ouale dimineata fie reci, fie bagate cateva secunde la microunde.

Iata o ecuatie simpla pentru rezultate bune: timp redus de pregatire + continut proteic mare + legume adaugate = un mic dejun convenabil, de care oricine se poate bucura.

Ingrediente

2 cesti de spanac tocat
1/3 ceasca de ceapa taiata fin
½ ceasca de ciuperci taiate
2 felii de sunca de curcan neafumat, fara nitrati, taiat in bucatele
1 ½ ceasca de albusuri de ou lichide
3 oua intregi
Un sfert de lingurita de piper negru
Un sfert de lingurita de sare de Himalaya
Un sfert de pudra de usturoi
1/3 ceasca de parmezan

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune hartie pentru briose intr-o tava de 12 briose si unge-le cu ulei de masline sau de cocos, pentru a nu se lipi.

Intr-un bol, bate ouale si albusurile impreuna.

Intr-un alt bol mai mare combina restul ingredientelor, cu exceptia parmezanului. Umple trei sferturi din fiecare forma de briosa cu “aluatul” rezultat, pentru ca briosele se umfla putin atunci cand se gatesc. De asemenea, ai grija sa pui cantitati aproximativ egale de ingrediente in fiecare briosa.

Pune pe deasupra fiecarei briose cate o jumatate de lingurita de parmezan ras.
Baga-le la cuptor 25-30 de minute sau pana cand sunt complet gatite si parmezanul devine usor maro pe deasupra.

Scoate tava de la cuptor si lasa briosele sa se raceasca usor, timp de 5-10 minute. Te poti bucura de ele calde sau sa le pui la frigider pentru a doua zi dimineata.

Vei avea 12 briose care pot tine si pana la o saptamana intr-o casoleta vidata in frigider.

Informatii nutritive si macronutrienti

Produs:
-cu continut redus de carbohidrati
-fara gluten
-paleo (in functie de restrictiile individuale si de tipul de sunca de curcan)
-fara nuci

Daca vrei un produs fara lactate, nu trebuie decat sa elimini branza din ingrediente.

Macronutrienti per portie (1 briosa):

51.0 calorii, 2.14 g grasime, 0.95 g carbohidrati, 6.92 g proteine.

Continut defalcat pentru 12 portii

Oua: 210 calorii, 15 g grasime, 0 g carbohidrati, 18 g proteine.
Albusuri de oua: 189 calorii, 0.6 g grasime, 2.6 g carbohidrati, 39 g proteine.
Spanac – 14 calorii, 0.2 g grasime, 2 g carbohidrati, 1.6 g proteine.
Ciuperci – 20 calorii, 0 g grasime, 3 g carbohidrati, 3 g proteine.
Ceapa: 15 calorii, 0 g grasime, 3 g carbohidrati, 0 g proteine.
Sunca de curcan: 70 calorii, 3 g grasime, 0 g carbohidrati, 12 g proteine.
Parmezan: 105 calorii, 6.85 g grasime, 0.85 g carbohidrati, 9.45 g proteine.
Total: 623 calorii, 25.65 g grasime, 11.45 g carbohidrati, 83.05 g proteine.

1/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate