Orez brun cu ciuperci

orez brun cu ciuperciChiar daca reteta de risotto traditionala folosea orez arborio, se pot obtine rezultate excelente si cu aceasta reteta care propune prepararea orezului brun la cuptor, pentru a profita de avantajele fibrelor pe care le contine.

Timp gatire: 1h 20 min

Portii: 4

Ingrediente orez brun cu ciuperci

  • 300 g ciuperci;
  • 1½ cani apa fierbinte;
  • 4 lingurite ulei de masline extravirgin;
  • 1 praz mediu spalat, curatat si feliat;
  • o cana de orez brun;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • cimbru proaspat, tocat;
  • ½ pahar vin alb sec;
  • 3 cani supa de pui fara sare;
  • ½ cana parmesan;
  • ¼ cana patrunjel proaspat, tocat;
  • sare si piper dupa gust;

Mod de preparare orez brun cu ciuperci:

  • Preincalzeste cuptorul la 220°C.
  • Incalzeste doua lingurite de ulei de masline intr-o tigaie mare, pe care s-o poti introduce si la cuptor.
  • Soteaza prazul 2-3 minute, amestecand constant, apoi adauga orezul, usturoiul si cimbrul.
  • Adauga vinul si lasa pe foc, pana ce lichidul se evapora.
  • Adauga supa, da amestecul in fiert, apoi acopera oala si introdu-o la cuptor pana cand orezul absoarbe lichidul, iar mancarea capata o consistenta cremoasa (40-50 min).
  • In timp ce orezul se afla in cuptor, incalzeste 2 lingurite de ulei de masline si soteaza ciupercile.
  • Cand orezul este gata, adauga ciupercile sotate, parmezanul, patrunjel, sare si piper.

Sursa: http://www.eatingwell.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate