Scalopina de pui cu ciuperci si tarhon

scalopina de pui cu ciuperci si tarhon

Scalopina de pui cu ciuperci si tarhon

Pieptul de pui, se stie, este un aliment dietetic si recomandat in regimuri dintre cele mai diverse. Mai mult, el este si foarte gustos, mai ales preparat cu mirodenii si ingredient…speciale.

Portii: 4

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire efectiv: 8 min

 

 

Ingrediente:

2 piepti de pui taiati in jumatate

2 linguri de ulei de masline

¼ cana de faina

2 linguri de ceapa taiata cubulete

2 cani de ciuperci taiate bucatele

4 linguri de vin Marsala

½ cana de rosii feliate

1 lingura de tarhon maruntit

2 cani de supa de pui

½ lingura de sare

¼ lingura de piper negru

Mod de preparare:

1. Pe o suprafata plana, se bate pieptul de pui cu un batator de carne pana cand ajunge la o grosime de 3-5 cm. Se taie fiecare bucata de piept in jumatate.

2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Se pune pe foc pieptul de pui si faina. Se lasa carnea pana la rumenire si se scoate din tigaie. Se adauga in tigaie ceapa, ciupercile si vinul si se lasa pe foc 1-2 minute.

3. Se adauga rosiile, tarhonul, supa, sarea si piperul. Se aduce la foc mic si se lasa amestecul in tigaie pana cand sosul se reduce la jumatate. Se pune pieptul de pui pe farfurii si se adauga sosul deasupra.

Continut nutritiv per portie: Calorii 260, Proteine 29 g, Carbohidrati 13g, Grasimi 8g (Saturate 2g), Fibre 2g.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate