Stepper aerobic – ce muschi lucreaza si cate calorii ardem

stepper aerobic

Stepper aerobic, aparatul–minune din sala de fitness

In orice sala de fitness ai intra, vei vedea tronand un aparat care se bucura de aceeasi popularitate in randul doamnelor si domnisoarelor ca banda sau bicicleta stationara – stepper aerobic. Simuland miscarea de urcarea a scarilor, una dintre cele mai eficiente si simpee modalitati de ardere a stratului adipos inestetic, stepperul este perfect pentru persoanele care vor sa scape de cativa centimentri, dar mai ales sa isi tonifice partea inferioara a corpului. Mai mult, acest aparat iti permite sa setezi si nivelul de dificultate al exercitiului fizic, asadar nu ai cum sa te plictisesti!

Sa vedem de ce.

Stepper aerobic – grupe de muschi solicitate:

– Cvadricepsi: acesti muschi situati in partea anterioara a coapselor, una dintre cele mai problematice zone pentru femei, solicitati frecvent, ne pot ajuta sa obtinem acel aspect ferm, tonifiat al picioarelor si sa diminuam circumferinta coapselor.

– Muschii hamstring: muschi situati in partea posterioara a pulpei, formati din biceps femural, semimembranos si semitendinos.stepper

– Muschii gluteali: unii dintre cei mai puternici muschi ai corpului uman, muschii fesieri care raspund cel mai bine la miscari de tipul urcatul scarilor, fandari sau genuflexiuni.

– Muschii gambelor: considerati de multe persoane cei mai dificil de dezvoltat muschi din corp, acesti muschi sunt esentiali pentru armonia si aspectul general al piciorului. Stepperul vizeaza in special muscii gastrocnemieni si muschiul solear.

Prin folosirea acestui aparat – stepper aerobic – lucram si muschii flexori ai soldului, dar si muschii abdominali.

Stepper aerobic – calorii arse

Atunci cand vorbim despre numarul de calorii arse in timpul efortului fizic, trebuie sa avem in vedere mai multi factori, cum ar fi varsta, sexul, stilul de viata, rata metabolica, intensitatea efortului etc., dar se poate face o medie a caloriilor arse in timpul unui exercitiu. Atunci cand lucram la un stepper aerobic, ardem intre 450 si peste 600 calorii in 60 minute, in functie de gradul de dificultate al exercitiului.

Si mai este un beneficiu: un efort de acest timp imbunatateste rata metabolica, ajutandu-te sa arzi mai multe calorii chiar si in stare de repaos.

Iata un alt motiv minunat pentru a-ti face un abonament la sala chiar azi!

Tu folosesti acest aparat? Ce rezultate ai avut?

3.7/5 - (15 votes)

4 Comments

  • Buna!As dori sa achizitionez un stepper cu corzi…Eu doresc sa imi dezvolt fesierii mai mult…,si nu stiu ce sa aleg:twist sau vertical?Multumesc!

  • Am impresia ca in articol si in poza sunt 2 aparate diferite. In imagine avem un aparat eliptic, care pune in miscare si partea superioara a corpului, stepper-ul este stationar si lucreaza strict partea de jos.

    • Asa este Gaby, prima imagine este doar cu titlu de prezentare. In articol am discutat exclusiv despre efectul stepperului. Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate