Mixul ideal de proteine: Aluat de prajitura proteica pe baza de scortisoara si vanilie

Nu stiu exact cand anume s-a intamplat, dar la un moment dat in cursul incercarilor mele de a face din “traiul sanatos” ceva mai distractiv si putin mai delicios, mi-am transformat obiceiurile de gatit acasa, trecand de la gratar la “fine cuisine“.

Mixul ideal de proteine: Aluat de prajitura proteica pe baza de scortisoara si vanilie 1

Mancare sanatoasa cu gust minunat

Nu o sa ma mint si nici n-o sa ma dau unul dintre cei mai buni bucatari din lume. De fapt, variantele mele de fine cuisine sunt mese pe care le poti face in 20 de minute. Si, in mod sigur, am ratat cel putin atatea retete, cate invitatii ratate in oras am avut pe la 20 de ani. Ca idee, asta inseamna multe incercari si cam tot atat de multe rateuri.
Ca rezultat al tuturor acestor esecuri, am invatat sa gatesc. Si apoi am inceput sa invat cum sa gatesc cu adevarat! Am urmat cursuri de bucatarie, am citit carti de bucate si am facut interviuri cu chefi de top. Odata ce am avut baza, am combinat aceste cursuri de gatit cu notiunile pe care le am despre nutritie si am gasit un mod de a face mancarea sanatoasa sa aiba un gust minunat.
Aproape ca pare ca trisez, pentru ca mancarea sanatoasa nu se presupune ca trebuie sa aiba si un gust bun… Dar poate avea si chiar trebuie sa aiba! Iar asta este un deziderat la care trebuie sa ajunga toti cei care gatesc sanatos sau de placere.
Pe de alta parte, mancarea trebuie impartasita. La ce bun o bucatarie plina de bunatati daca nu se poate bucura toata lumea? Astfel, indiferent ca gatesti pentru un scop anume (cresterea masei musculare sau eliminarea grasimii), sau ca gatesti de placere sau ca pur si simplu iti doresti un gust desavarsit, e important sa gatesti ceva gustos, care sa fie pe placul tuturor celor pe care ii reunesti in jurul mesei.

Mix de proteine cu scortisoara si vanilie

In general imi place aceasta reteta ca smoothie de proteine. Dar cand folosesc proteine Bio Trust Low Carb – alegerea mea esentiala la capitolul proteine – amestecul de proteine creaza o consistenta densa, ca un aluat pe care il poti manca cu lingura. Cand i-am dat sotiei mele sa guste pentru prima data, l-a numit aluat de prajitura cu vanilie. Si pentru ca asta suna mai bine decat shake de proteine cu vanilie, asa i-a ramas numele!
Reteta este simpla, este rapida si foarte gustoasa.
Ai nevoie de:
5 cuburi de gheata
300 de ml lapte de migdale
2-3 masuri de proteine Bio Rust Low Carb de vanilie
1 banana inghetata
1 lingura de unt de migdale
1 lingura de scortisoara
1 lingurita de esenta de vanilie
1 lingura de seminte de chia

Mixul ideal de proteine: Aluat de prajitura proteica pe baza de scortisoara si vanilie 2

Mod de preparare al aluatului de prajitura proteica

Ca idee, cred ca ordinea ingredientelor este foarte importanta. Asadar:
-Pune cuburile de gheata in blender si deasupra laptele de migdale.
-Adauga apoi pudra de proteine si banana.
-Amesteca 10-15 secunde.
-Adauga untul de migdale, vanilia si semintele de chia. Amesteca inca 5 secunde.
-Adauga scortisoara si amesteca inca 10-15 secunde.
-Bea din pahar sau direct din blender, dupa bunul plac.

Importanta shake-urilor proteice in procesul de slabire

Un ingredient cheie pentru o dieta si pentru o viata sanatoasa sunt proteinele si, fara indoiala, sunt o piatra de temelie pentru industria de sanatate si wellness, vanzarile la suplimente proteice fiind peste tot in lume in crestere. Si pe buna dreptate, caci proteinele s-au dovedit a fi un factor cheie in procesul de slabire si, de asemenea, sunt foarte importante pentru cei care vor sa fie mereu in forma.
Shake-urile proteice sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru cei care isi propun sa slabeasca, pentru ca:
-Pot inlocui carbohidratii si accelera slabirea. Proteina este o alternativa la carbohidrati. Diferenta este ca carbohidratii iti dau un boost de energie imediat, ce iti permite sa lucrezi mai intens. Proteina pe de alta parte, necesita timp pentru a fi digerata inainte sa iti poata da energie, ceea ce o face o sursa mai buna pe termen lung. Aceasta ardere lenta ajuta foarte mult la slabire si la planul de exercitii. Daca vei bea un shake de proteine cu cateva ore inainte de antrenament vei elimina nevoia de a consuma carbohidrati in timpul sau dupa antrenament.
-Proteinele nu te ingrasa. Combinate cu un plan riguros de exercitii, proteinele permit multor persoane sa castige masa musculara. Acest tip de castig in greutate ii face pe multi sa perceapa proteinele ca fiind responsabile de “ingrasare”. Insa daca veti consuma shake-uri de proteine fara zahar, acestea nu vor adauga nici macar un centimetru pe talie.
Muschii ard calorii si proteinele construiesc muschii. Proteinele contribuie la construirea masei musculare, si cu cat masa musculara este mai mare cu atat corpul tau poate arde mai multe calorii. Consumand mai multe proteine, ii dai corpului ceea ce are nevoie ca sa iti intareasca musculatura. Consumul constant de shake-uri de proteine iti va introduce sistemul intr-un ciclu de ardere continua a caloriilor. Mai simplu spus, shake-urile de proteine dau corpului combustibilul de care are nevoie pentru a arde grasimea.
-Shake-urile de proteine distrug caloriile. Unele proteine – cum ar fi proteina din zer – sunt termogenice, ceea ce inseamna ca ard foarte multe calorii. Arderea unor extra-calorii este esentiala pentru pierderea in greutate. Chiar si oamenii preocupati de sanatatea lor si care isi urmaresc aportul de calorii consuma adesea calorii ascunse. Apa si salata sunt o optiune sanatoasa pentru o masa, dar adauga putin mai mult dressing si deodata dieta ta incepe sa includa calorii ascunse. Un shake de proteine care are in compozitie proteina din zer te va ajuta sa eviti aceste calorii ascunse.

Mixul ideal de proteine: Aluat de prajitura proteica pe baza de scortisoara si vanilie 3

Proteinele grabesc procesul de slabire in centimetri. Proteinele contin aminoacizi, cum ar fi leucina, care stimuleaza oxidarea acidului gras si arderea caloriilor. Cand incluzi in dieta un shake de proteine, poti contra-ataca efectele unui antrenament pierdut sau unei trisari. Asta nu inseamna, insa, ca daca adaugi un shake de proteine regimului zilnic de masa poti sa mananci cate prajituri si inghetata vrei si sa sari peste sala.
-Contribuie la controlul apetitului. Daca nu te simti plin, vrei sa manaci, indiferent cat de mult ai mancat deja. Este o lupta cu mintea pe care, de obicei, stomacul este cel care o castiga. Proteina potrivita poate mentine balanta in acest razboi. Cercetarile au demonstrat ca proteinele pot reduce nivelul de ghrelin, hormonul care stimuleaza senzatia de foame. Mai mult, proteine ca cele din zer contin glicomacropeptida, care stimuleaza cholecistokinina, un hormon intestinal care este eliberat dupa masa, si care da senzatia ca nu iti mai e foame.
Planurile de slabire si wellness pot fi reduse la un concept simplu: mananca in mod corect si fa exercitii. Iar asta se poate face foarte usor cu o rutina care include si shake-urile proteice.
Primul pas in adaugarea shake-urilor de proteine in dieta este sa decizi care este gustul ideal pentru tine. Un amestec bun inseamna 20-30 de grame de proteina si aproximativ 25 de grame de fibre mixate in apa. Odata ce corpul se obisnuieste cu toate extra-proteinele pe care i le dai, poti sa treci de la apa la lapte.
Odata ce ai decis care este cel mai placut gust, poti folosi shake-ul fie ca inlocuitor pentru o masa, fie dupa antrenament, ca gustare, ca prim pas dimineata, sau inainte de culcare.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate