Salata cu fasole verde, parmezan si vin alb

salata cu fasole verde, pamezan si vin

Salata cu fasole verde, parmezan si vin alb

O salata dulce, parfumata si sanatoasa, pentru o masa usoara de seara.

Portii: 6

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

1 lingurita de ulei de masline

1 ceapa mica, taiata subtire

1 lingurita de oregano

½ cana de vin alb

450g de fasole verde

1 dovlecel mediu, taiat in cubulete

1 cana de rosii (cherry) taiate

¼ lingurita de sare

¼ lingurita de piper

¼ cana de parmezan

Mod de preparare:

1. Pune uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa si oregano si amesteca din cand in cand, pana cand capata o culoare aurie. Adauga vinul alb si adu adu la fierbere.

2. Adauga fasolea verde, acopera si lasa totul pe aragaz, la foc mic, 8-10 minute. Amesteca de 2-3 ori.

3. Adauga bucatelele de dovlecel si rosiile si mai lasa 7 – 8 minute pe foc, pana cand legumele se inmoaie putin. Agauga sare si piper dupa gust.

4. Presara parmezanul deasupra si serveste la temperatura camerei. Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 92, Grasimi 4g ( Saturate 1g), Carbohidrati 10g, Proteine 3g, Fibre 3g, Sodiu 158mg, Potasiu 290mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate