Salata cu legume de primavara, quinoa si bacon

salata cu legume de primavara

Aceasta salata de primavara, bogata si dinamica, poate fi preparata cu multa usurinta si alaturata oricaror tipuri de produse din cereale. Amestecul de ierburi proaspete da un imboldde energie si prospetime, echilibrand aromele mai puternice de migdale prajite si boabe de msutar. Pentru vegetarieni, quinoa se poate pregati folosind legume, in loc de pui, iar baconul poate fi eliminat.

Ingrediente salata cu legume de primavara, quinoa si bacon

  • 1 legatura de sparanghel sparanghel, taiati pe diagonala in bucatele de 2-2,5 cm;
  • 70 g mazare verde congelata;
  • 3 felii de bacon tocat;
  • 3 linguri otet;
  • 1 ingura de unt fara sare;
  • 2 lingurite de boabe de mustar Dijon;
  • 200 g quinoa;
  • 1 lingurita piper negru;
  • patrunjel proaspat tocat;
  • 1 lingura de tarhon proaspat tocat;
  • 1 lingura de cimbru;
  • 150 g baby spanac;
  • 3 linguri migdale prajite feliate;

Preparare salata cu legume de primavara, quinoa si bacon

  1. Umple o cratita cu apa si pune-o la fiert. Da in clocot timp de 2 minute  sparanghelul si mazarea, apoi scurge-le si toarna-le intr-un bol cu apa cu gheata, pentru a ramane crocante, apoi lasa-le sa se scurga.
  2. Gateste baconul intr-o tigaie la foc mediu-tare timp de 4 minute, amestecand ocazional, apoi scoate-l cu o paleta si lasa-l deoparte. Adauga otetul, untul si mustarul in aceeasi tigaie si amesteca cu un tel pana ce se topeste untul.
  3. Adauga quinoa si piperul si mai lasa-le un minut pe foc. Toarna acest amestec intr-un bol de marime medie si adauga sparanghelul cu mazarea, patrunjelul, tarhonul, cimbrul si spanacul amestecand bine.
  4. Imparte amestecul pe 4 farfurii si presara peste el bacon si migdale.

Informatii nutritionale

  • calorii 266
  • grasimi 10.1 g
  • grasimi saturate 2.9 g
  • proteine 13 g
  • carbohidrati 33 g
  • fibre 7 g
  • colesterol 11 mg
  • fier 6 mg
  • sodiu 245 mg
  • calciu 115 mg
  • zaharuri 5 g

Sursa: http://www.myrecipes.com

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate