Stability ball – instrumentul pentru un abdomen perfect

Stability ball –  cum iti lucrezi corpul intr-un mod placut si eficient?

Daca atunci cand te duci la sala te repezi direct asupra aparatelor cu greutati, opreste-te si uita-te putin in jur! Sunt si alte aparate care te ajuta sa-ti mai schimbi rutina fara a pierde din eficienta, cum ar fi…stability ball! Nu ar trebui sa te descurajeze faptul ca nu are vreun mecanism complicat la baza, pentru ca tocmai in acest lucru consta ingeniozitatea stability ball – este simplu de folosit si ofera rezultate uimitoare. 🙂

Stability ball: 3 exercitii pentru abdomen

Iar daca la sala ta nu exista o stability ball (?!), iti poti procura una pe care sa o folosesti in confortul propriei case. Tot ce iti mai trebuie pentru urmatoarele exercitii este un…perete, iar de asta sunt sigura ca nu duci lipsa. 😉 Iata, asadar, 5 exercitii care te vor ajuta sa capeti un abdomen plat si ferm:stability ballStability ball – instrumentul pentru un abdomen perfect 1

1. Plaseaza stabily ball la aproximativ 60 cm distanta de un perete si aseaza-ti partea inferioara a spatelui pe centrul mingii. Sprijina-ti talpile de perete astfel incat sa ai genunchii indoiti la 90 de grade. Adu-ti mainile in spatele capului si ridica-ti partea superioara a trunchiului, apoi revino la pozitia initiala. Intinde mana dreapta in diagonala si repeta miscarea de mai sus, rotindu-ti trunchiul in stanga. Executa exercitiul de 10 ori, apoi schimba bratul.

 

stability ball2. Fixeaza stability ball langa perete, apoi aseaza-te pe partea stanga, sprijinindu-ti picioarele de minge si trunchiul in cotul stang. Picioarele trebuie sa fie incrucisate pentru stabilitate. Ridica-ti usor soldurile, pana cand intregul tau corp devine drept, apoi ridica si mana dreapta in sus, in pozitie rigida. Ramai in aceasta pozitie 30 de secunde. Repeta miscarea, schimbandu-ti pozitia pe partea dreapta.

 

3. Aseaza stability ball la 60 cm distanta de perete. Aseaza-te pe minge dintr-o parte,stability ballstability ball sprijinindu-ti corpul pe solduri. In aceasta pozitie departeaza-ti picioarele cat poti de mult si sprijina-ti-le pe lateralul labei picioului. Adu mainile la ceafa si ridica-ti trunchiul, rotindu-l catre stanga. Ramai in aceasta pozitie cateva secunde, apoi repeta miscarea de 15 ori pe fiecare parte.

 

Stability ball pentru abdomen – o alternativa la aparatele obositoare

Asadar, iata ca iti poti lucra abdomenul intr-un mod mai inventiv decat prin clasicele aparate sau prin banalele abdomene. Iar cat priveste siguranta si riscul de accidentare, nu trebuie sa-ti faci griji: aceasta minge este una fixa (dovada si denumirea – stability ball), iar atat timp cat o folosesti corespunzator nu ai cum sa te ranesti. Mai mult, stability ball te ajuta si sa iti diversifici antrenamentul, o conditie esentiala pentru a capata forma dorita a corpului!

Daca totusi nu te dai in vant dupa exercitiile cu mingea de fitness, incearca acest ghid de antrenament pentru abdomen!

 

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate