Salata mediteraneana cu quinoa

Nu elimina carbohidratii din dieta! Gaseste, in schimb, optiuni mai bune pentru dieta ta, asa cum este salata mediteraneana bazata pe quinoa, pentru a da organismului combustibilul de care are nevoie!

Faptul ca ai o dieta fada si anosta are, in general, trei motive: lipsa timpului, a creativitatii sau lipsa varietatii.

Un mod usor de a rezolva toate aceste trei probleme il reprezinta o garnitura buna, ce poate fi adaugata la aproape orice masa, sau pe care o poti consuma ca gustare. Cu alte cuvinte, salata mediteraneana perfecta cu quinoa, pe care o vom prezenta in cele ce urmeaza!

Considerata adesea in mod gresit o cereala, quinoa este de fapt un tip de samanta. Un aliment cu un continut proteic mare si plin de minerale, semintele de quinoa au un profil nutritiv extrem de calitativ. Gustul, pe de alta parte, poate fi destul de fad.
Stim cu totii ca adaugarea in alimentatie a mancarurilor bogate in nutrienti te poate ajuta sa elimini din kilograme. Dar cum ar fi sa ai parte si de nutrienti, si de calitate si in plus si de un gust desavarsit, fara cine stie ce munca?

Salata mediteraneana cu quinoa 1
Salata mediteraneana -seminte de quinoa

E posibil, datorita acestei retete usor de preparat, care iti va lua numai 15 minute si iti va rasplati efortul cu un gust senzational!

Daca esti vegetarian, aceasta este o reteta echilibrata, rapida, plina de proteine datorita semintelor de quinoa si migdalelor. Pentru ne-vegetarieni salata se poate manca alaturi de un piept de pui sau de un peste la gratar, si pranzul e gata!

Ingrediente

  • 2 cesti de quinoa gatita
  • un sfert de ceasca de rosii uscate la soare, taiate felii
  • ½ ceasca de inimi de anghinare taiate in sferturi, in apa
  • 1/3 ceasca de fulgi de migdale, prajite usor
  • 2 lingurite de usturoi tocat
  • ½ lingura de ulei de masline
  • ½ lingura de unt fara sare, de la vaci hranite cu iarba
  • 2 frunze proaspete de busuioc, taiate subtiri
  • ½ lamaie proaspat stoarsa
  • un sfert de lingurita de sare de Himalaya
  • piper negru, dupa gust
  • 30 de grame de branza feta maruntita, dupa gust (optional)

Quinoa poate fi gatita dinainte, folosind apa (pentru ca reteta sa ramana vegetariana) sau folosind supa de pui cu continut redus de sodiu pentru a adauga mai multa savoare.

Citeste si: 15 alimente pentru masa musculara

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare de sotat pune uleiul de masline si gateste usturoiul la foc mediu. Cand usturoiul este usor gatit, adauga restul de ingrediente cu exceptia branzei feta. Amesteca bine.
Lasa pe foc timp de 5 – 10 minute pentru a permite aromelor sa se dezvolte, amestecand din cand in cand.
Adauga branza feta pe deasupra, daca vrei.
Serveste un sfert din cantitate pentru o masa vegetariana usoara, sau adauga un piept de pui la gratar pentru a spori aportul de proteine.
Ingredientele sunt calculate pentru patru portii.

Informatii nutritive si macronutrienti

Produs:
-fara gluten
-vegetarian
-daca iti doresti o masa fara lactate, sari peste branza feta.

Macronutrienti per portie (un sfert de reteta)

222 calorii, 10 g grasime, 25 g carbohidrati, 7.5 g proteine

Total defalcat pentru patru portii

Quinoa: 444 calorii, 8 g grasime, 80 g carbohidrati, 16 g proteine
Fulgi de migdale: 170 calorii, 14 g grasime, 6 g carbohidrati, 6 g proteine
Ulei de masline: 60 calorii, 7 g grasime, 0 g carbohidrati, 0 g proteine
Unt: 50 calorii, 5.5 g grasime, 0 g carbohidrati, 0 g proteine
Rosii uscate la soare: 34 calorii, 0.68 g grasime, 7.4 g carbohidrati, 2 g proteine
Inimi de anghinare: 35 calorii, 0 g grasime, 6 g carbohidrati, 2 g proteine
Branza feta: 74 calorii, 6 g grasime, 1.2 g carbohidrati, 4 g proteine
Total: 889 calorii, 41 g grasime, 100 g carbohidrati, 30 g proteine

Iti recomandam de asemenea:

Salata de fructe cu quinoa

Salata cu legume de primavara, quinoa si bacon

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate